Subsidiekansen voor ZZP-ers

Voor een MKB bedrijf zonder personeel zijn diverse kortingen en subsidies mogelijk. Deze hoeven niet allemaal te worden aangevraagd door een subsidie adviseur. Denk aan de zelfstandigenaftrek e.d. De overheid wil ook de doelgroep van de ZZP-er stimuleren om te innoveren, zich te ontwikkelen. Een aantal voorbeelden zijn:

  • WBSO
  • BBZ-lening
  • Kennisvouchers
  • Microkrediet

Welke regelingen voor u het meest van toepassing zijn hoort u in een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit kan over Skype of onder het genot van een kop koffie.

 

De WBSO in 2017

Een WBSO beschikking geeft recht op een vermindering van de af te dragen loonbelasting/ premie volksverzekeringen. Deze vermindering bedraagt in 2017:

  • 32% (40% starters) van het aan projecten toerekenbare S&O-bedrag tot € 350.000 (1e schijf)
  • 16% van het aan projecten toerekenbare S&O-bedrag boven € 350.000 (2e schijf)

Het S&O-bedrag is opgebouwd uit S&O-loonkosten en S&O-kosten en uitgaven. U kiest bij de eerste aanvraag in een kalenderjaar of u S&O kosten en uitgaven opvoert, of dat u voor de verhoging van het S&O-uurloon kiest.

Ook een ZZP-er kan gebruikmaken van de WBSO subsidie. Laat u inspireren en maak een afspraak.

Graag kom ik met je in contact om op sparrende wijze te zien welke subsidies en regelingen op jouw situatie van toepassing zijn. Bel of mail en ik neem contact met je op - dan is de eerste stap gezet.

 

Nieuwsbrief

Contact

+31(0)65 422 18 04
Klik voor email

Op Twitter

Landbouwbedrijven met minimaal 10 ha landbouwgrond die zijn aangeduid als nog te realiseren nieuwe natuur in het Natuurnetwerk Brabant (NNB)  komen in aanmerking voor de subsidie als ze hun bedrijf willen verplaatsen. De regeling biedt deze bedrijven steun bij het voortzetten van hun bedrijf op een andere locatie in Nederland . Subsidiabele kosten: U kunt subsidie aanvragen voor de volgende activiteiten: planvorming voor de verplaatsing; het demonteren, verhuizen en weer opbouwen van bestaande ...

Op LinkedIn

De subsidieregeling Jonge Landbouwers is een regeling bedoeld als steun in de rug om bijvoorbeeld het bedrijf dat jonge landbouwers van hun ouders hebben overgenomen, te moderniseren en duurzamer te maken.  Voorwaarden Jonge boeren die in aanmerking willen komen voor de subsidie moeten voldoen aan de volgende voorwaarden : op het moment van aanvraag nog geen 41 jaar zijn langdurige zeggenschap hebben in de onderneming zich voor het eerst hebben gevestigd op een landbouwbedrijf voldoende ...