Subsidiekansen voor ZZP-ers

Voor een MKB bedrijf zonder personeel zijn diverse kortingen en subsidies mogelijk. Deze hoeven niet allemaal te worden aangevraagd door een subsidie adviseur. Denk aan de zelfstandigenaftrek e.d. De overheid wil ook de doelgroep van de ZZP-er stimuleren om te innoveren, zich te ontwikkelen. Een aantal voorbeelden zijn:

  • WBSO
  • BBZ-lening
  • Kennisvouchers
  • Microkrediet

Welke regelingen voor u het meest van toepassing zijn hoort u in een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit kan over Skype of onder het genot van een kop koffie.

 

De WBSO in 2017

Een WBSO beschikking geeft recht op een vermindering van de af te dragen loonbelasting/ premie volksverzekeringen. Deze vermindering bedraagt in 2017:

  • 32% (40% starters) van het aan projecten toerekenbare S&O-bedrag tot € 350.000 (1e schijf)
  • 16% van het aan projecten toerekenbare S&O-bedrag boven € 350.000 (2e schijf)

Het S&O-bedrag is opgebouwd uit S&O-loonkosten en S&O-kosten en uitgaven. U kiest bij de eerste aanvraag in een kalenderjaar of u S&O kosten en uitgaven opvoert, of dat u voor de verhoging van het S&O-uurloon kiest.

Ook een ZZP-er kan gebruikmaken van de WBSO subsidie. Laat u inspireren en maak een afspraak.

Graag kom ik met je in contact om op sparrende wijze te zien welke subsidies en regelingen op jouw situatie van toepassing zijn. Bel of mail en ik neem contact met je op - dan is de eerste stap gezet.

 

Nieuwsbrief

Contact

+31(0)65 422 18 04
Klik voor email

Op Twitter

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat werkt momenteel aan een nieuwe subsidieregeling voor huishoudens en bedrijven die zelf groene stroom opwekken. Behalve op de stimulering van zonne-energie, zal de nieuwe regeling zich ook gaan richten op andere hernieuwbare energiebronnen zoals windenergie. Mensen moeten hun investering in zonnepanelen in ongeveer zeven jaar kunnen terugverdienen. De regeling moet in 2020 van start gaan. Bron: RvO ...

Op LinkedIn

Er heeft een evaluatie plaatsgevonden met betrekking tot de stimuleringsregeling Energie Investerings Aftrek. Naar aanleiding van de positieve resultaten hiervan wil het kabinet de regeling continueren en er een nieuwe horizonbepaling met als datum 1 januari 2024 aan koppelen. Het kabinet neemt de aanbeveling over om het aftrekpercentage te verlagen. Uit het onderzoek blijkt dat het precieze aftrekpercentage in beperktere mate bepalend is voor de effectiviteit van de regeling. De verhoging van ...