Hoe kan ik subsidie aanvragen?

Er zijn zoveel subsidieregelingen, dat het vaak lastig is om door de bomen het bos te zien. Voor welke regeling kom je in aanmerking? Hoe vraag je de subsidie of kennisvoucher aan? Voor een geslaagde aanvraag heb je een goed onderbouwd plan nodig. Waarschijnlijk heb je hier helemaal geen tijd voor en ontbreekt het je aan kennis om een succesvolle aanvraag in te dienen. Leijs Subsidie Advies helpt je hier graag bij.

Kop koffie

Allereerst kom ik graag bij je langs voor een kop koffie. We wisselen van gedachten over jouw onderneming, ideeën en groei kansen. Dit geeft mij inzicht in welke stimuleringsregelingen of subsidies aan zouden kunnen sluiten bij jouw wensen. Vanuit deze eerste vrijblijvende kennismaking ontdekken we of Leijs Subsidie Advies iets voor jou kan betekenen. Is de kans erg klein dat je in aanmerking komt voor subsidie? Dan zeg ik dat ook.

Opdrachtbevestiging

Besluiten we samen een subsidie aanvraag te gaan doen? Dan ontvang je een overeenkomst van me. Daarin zijn onze afspraken vastgelegd. Je leest daarin wat je van mij mag verwachten. Wees niet bang: het is geen boekwerk vol kleine lettertjes en ingewikkelde juridische taal. Ik geloof namelijk in helder en transparant werk. Zijn er meer partijen bij de aanvraag betrokken? Geen punt, ook dan help ik graag. Als ervaren manager stroomlijn ik dat proces.

Subsidiediagnose

Leijs’ unieke subsidiediagnose zorgt dat jouw project de subsidie krijgt die het verdient. Ik ken de weg, weet welke stimuleringsregelingen er zijn: subsidies, investeringspremies, achtergesteld krediet, garanties en belastingkortingen. Voor mkb’ers en agro-ondernemingen bestaan er mogelijkheden op landelijk, provinciaal en lokaal gebied. Graag zoek ik uit voor welke regeling jij in aanmerking komt.

Rapportage (op aanvraag)

Je krijgt van mij een rapportage van de beschikbare subsidiemogelijkheden. Je kunt dan alles tegen elkaar afwegen en een keuze maken. Vind je kiezen moeilijk? Uiteraard adviseer en begeleid ik je in dit traject. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Indienen subsidieaanvraag

We hebben een keuze gemaakt. Ik ga de aanvraag voor je indienen en neem je alle zorg uit handen. Waar nodig vraag ik je om input. We gaan secuur te werk. Zo maak je meer kans op een geslaagde subsidieaanvraag.

Als de subsidieaanvraag is gedaan, is het afwachten tot we een reactie krijgen. Spannend… is de aanvraag goedgekeurd? Of is er nog aanvullende informatie nodig? Aanvraag afgekeurd? De laatste fase breekt aan:

De subsidieverstrekker heeft vragen

Het komt voor dat de subsidieverstrekker nog vragen heeft. Je hoeft die niet zelf te beantwoorden. Ik neem jou dat werk uit handen.

Jouw aanvraag wordt afgewezen

Je krijgt een naar bericht: een ‘Nee’ van de subsidiegever. Afgewezen dus. Gelukkig zit de deur niet definitief op slot. Je kunt een bezwaarschrift indienen. Als je dat doet, wordt de aanvraag opnieuw tegen het licht gehouden. Ik sta in elk geval achter je en help je daarmee.

Goedgekeurde aanvraag

Gefeliciteerd, jouw aanvraag is goedgekeurd. Je kunt jouw plan(nen) uitvoeren. De subsidie is toegekend, je hebt meer financiële draagkracht. Mocht je nog aanvullende vragen hebben, dan zit ik voor je klaar. Succes!

Nieuwsbrief

Contact

+31(0)65 422 18 04
Klik voor email

Op Twitter

Heeft u het al gehoord? Vanaf 1 juli 2019 geldt de Informatieplicht Energiebesparing. Verbruikt uw bedrijf jaarlijks meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas? Dan bent u verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen. Deze energiebesparingsplicht bestond al. Daar is dit jaar een informatieplicht bij gekomen. U bent wettelijk verplicht vóór 1 juli 2019 uw genomen energiebesparende maatregelen te rapporteren in het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Vanaf 1 juli 20...

Op LinkedIn

Per medio mei jl. zijn voor 1/3 deel van het beschikbare budget aanvragen ingediend. Het budget van de regeling betreft in 2019 circa € 11 mln voor aardgasvrije woningen, wijken en gebouwen, waarbinnen € 4 mln speciaal bestemd is voor maatschappelijk vastgoed (nog geheel beschikbaar). De regeling sluit in augustus - of zoveel eerder als het budget is uitgeput. Er kan van deze subsidie gebruik worden gemaakt wanneer een ondernemer en of eindgebruiker investeert in een innovatie ten behoeve v...