Hoe kan ik subsidie aanvragen?

Er zijn zoveel subsidieregelingen, dat het vaak lastig is om door de bomen het bos te zien. Voor welke regeling kom je in aanmerking? Hoe vraag je de subsidie of kennisvoucher aan? Voor een geslaagde aanvraag heb je een goed onderbouwd plan nodig. Waarschijnlijk heb je hier helemaal geen tijd voor en ontbreekt het je aan kennis om een succesvolle aanvraag in te dienen. Leijs Subsidie Advies helpt je hier graag bij.

Kop koffie

Allereerst kom ik graag bij je langs voor een kop koffie. We wisselen van gedachten over jouw onderneming, ideeën en groei kansen. Dit geeft mij inzicht in welke stimuleringsregelingen of subsidies aan zouden kunnen sluiten bij jouw wensen. Vanuit deze eerste vrijblijvende kennismaking ontdekken we of Leijs Subsidie Advies iets voor jou kan betekenen. Is de kans erg klein dat je in aanmerking komt voor subsidie? Dan zeg ik dat ook.

Opdrachtbevestiging

Besluiten we samen een subsidie aanvraag te gaan doen? Dan ontvang je een overeenkomst van me. Daarin zijn onze afspraken vastgelegd. Je leest daarin wat je van mij mag verwachten. Wees niet bang: het is geen boekwerk vol kleine lettertjes en ingewikkelde juridische taal. Ik geloof namelijk in helder en transparant werk. Zijn er meer partijen bij de aanvraag betrokken? Geen punt, ook dan help ik graag. Als ervaren manager stroomlijn ik dat proces.

Subsidiediagnose

Leijs’ unieke subsidiediagnose zorgt dat jouw project de subsidie krijgt die het verdient. Ik ken de weg, weet welke stimuleringsregelingen er zijn: subsidies, investeringspremies, achtergesteld krediet, garanties en belastingkortingen. Voor mkb’ers en agro-ondernemingen bestaan er mogelijkheden op landelijk, provinciaal en lokaal gebied. Graag zoek ik uit voor welke regeling jij in aanmerking komt.

Rapportage (op aanvraag)

Je krijgt van mij een rapportage van de beschikbare subsidiemogelijkheden. Je kunt dan alles tegen elkaar afwegen en een keuze maken. Vind je kiezen moeilijk? Uiteraard adviseer en begeleid ik je in dit traject. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Indienen subsidieaanvraag

We hebben een keuze gemaakt. Ik ga de aanvraag voor je indienen en neem je alle zorg uit handen. Waar nodig vraag ik je om input. We gaan secuur te werk. Zo maak je meer kans op een geslaagde subsidieaanvraag.

Als de subsidieaanvraag is gedaan, is het afwachten tot we een reactie krijgen. Spannend… is de aanvraag goedgekeurd? Of is er nog aanvullende informatie nodig? Aanvraag afgekeurd? De laatste fase breekt aan:

De subsidieverstrekker heeft vragen

Het komt voor dat de subsidieverstrekker nog vragen heeft. Je hoeft die niet zelf te beantwoorden. Ik neem jou dat werk uit handen.

Jouw aanvraag wordt afgewezen

Je krijgt een naar bericht: een ‘Nee’ van de subsidiegever. Afgewezen dus. Gelukkig zit de deur niet definitief op slot. Je kunt een bezwaarschrift indienen. Als je dat doet, wordt de aanvraag opnieuw tegen het licht gehouden. Ik sta in elk geval achter je en help je daarmee.

Goedgekeurde aanvraag

Gefeliciteerd, jouw aanvraag is goedgekeurd. Je kunt jouw plan(nen) uitvoeren. De subsidie is toegekend, je hebt meer financiële draagkracht. Mocht je nog aanvullende vragen hebben, dan zit ik voor je klaar. Succes!

Nieuwsbrief

Contact

+31(0)65 422 18 04
Klik voor email

Op Twitter

Het doel van de WBSO is het stimuleren van speur- en ontwikkelingswerk (S&O) in het bedrijfsleven. WBSO is beschikbaar voor productontwikkeling, maar ook de ontwikkeling van productieprocessen, programmatuur en voor het uitvoeren van technisch-wetenschappelijk onderzoek.  De WBSO compenseert een deel van de loonkosten en overige kosten en uitgaven voor S&O. Dit door middel van een vermindering van de af te dragen loonbelasting en premie volksverzekeringen dan wel door middel van een verhoging ...

Op LinkedIn

Bij MKB-bedrijven ligt vaak minder de nadruk op het leren en ontwikkelen van medewerkers. Dit omdat werkgevers hier niet altijd de tijd, kennis of middelen voor hebben. De SLIM-regeling voorkomt dat het gebrek aan tijd, kennis en/of financiele middelen de ontwikkeling van medewerkers in de weg staat. Met deze subsidie kunnen ondernemers o.a. een externe partij inhuren om een opleidings- en ontwikkelplan te laten opstellen, loopbaanadviezen voor medewerkers ontvangen of een bedrijfsschool opr...