Financiering

Goed bezig: je hebt plannen om zuinigere bedrijfsauto’s te kopen. Of om verspilling tegen te gaan op de werkvloer. Via een borgstelling of lening kun je deze plannen financieren. Er zijn op dat gebied verschillende stimuleringsregelingen. Daarmee kun je (deels) innoveren of investeren in (duurzame) bedrijfsmiddelen. Bij de borgstelling staat de overheid borg voor jou. Zo wordt kredietverlening door de bank bevorderd.

Innovatief Borgstellingskrediet

Een bijzondere is het Innovatief Borgstellingskrediet. Dat is bereikbaar als je een WBSO-subsidietoekenning hebt. Dit is een complexere vorm van subsidie, waarbij samenspraak met jouw accountant noodzakelijk is. Zeker de moeite waard om ons samen in te verdiepen!

Groeifinanciering

De zaken gaan goed. Jouw bedrijf groeit snel, je wil een ander bedrijf overnemen of uitbreiden naar het buitenland. Allemaal situaties waarin je doorgaans risicodragend vermogen nodig hebt. Toch blijkt die financiering vaak aanzienlijk lastiger te realiseren dan verwacht.

Met de regeling Groeifaciliteit kun je risicodragend vermogen aantrekken. Het ministerie van Economische Zaken verstrekt hierbij garanties op achtergestelde leningen van banken of aandelen van participatiemaatschappijen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering.

Meer weten? Graag kom ik vrijblijvend bij je langs. We overleggen dan welke subsidies en regelingen bij jouw bedrijf passen. Bel of mail. Dan is de eerste stap gezet!

Nieuwsbrief

Contact

+31(0)65 422 18 04
Klik voor email

Op Twitter

Heeft u het al gehoord? Vanaf 1 juli 2019 geldt de Informatieplicht Energiebesparing. Verbruikt uw bedrijf jaarlijks meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas? Dan bent u verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen. Deze energiebesparingsplicht bestond al. Daar is dit jaar een informatieplicht bij gekomen. U bent wettelijk verplicht vóór 1 juli 2019 uw genomen energiebesparende maatregelen te rapporteren in het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Vanaf 1 juli 20...

Op LinkedIn

Het kabinet zal zijn klimaatdoelstellingen niet halen, zo blijkt uit berekeningen die het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) vandaag heeft gepubliceerd. Om de voor 2030 beoogde CO2-reductie alsnog te realiseren, worden aanvullende maatregelen getroffen. Zo worden enkele tientallen miljoenen euro’s extra gereserveerd voor het subsidiëren van ‘groene maatregelen’.  Zo moet de plaatsing van zonnepanelen op daken van woningen, scholen en overheidsgebouwen worden versneld, en komt er nog ...