25-05-2018
WBSO subsidie al 25 jaar beschikbaar

In mei 1994 is de subsidieregeling WBSO gestart. Via deze regeling kunt u uw innovatiekosten aanzienlijk verlagen.

Kort na de introductie van deze subsidieregeling werd ik (destijds werkte ik nog in de rol van accountant) door een klant gevraagd : Hoe zit dat met die subsidie? Weet jij hoe dat werkt? Mijn antwoord was:NEE. Zou je dat voor ons willen uitzoeken was de reactie van de klant. Ik ben ermee aan de slag gegaan. Zonder internet op zoek naar informatie e.d.
Via een diskette moest een aanvraag worden ingediend bij Senter (nu RvO); die aanvraag ging helemaal fout. Vanuit Zwolle werd ik telefonisch ingefluisterd hoe het wel moest  en wat met de diverse vraagstelling werd bedoeld.
Met vallen en opstaan kwam de allereerste WBSO beschikking binnen. Voor de betreffende klant, een machinefabriek, zijn door mij nadien nog vele succesvolle aanvragen ingediend. Ik kreeg de smaak goed te pakken en ging aanvragen indienen voor de ene naar de andere klant. Tot op de dag van vandaag.

Sjef Leijs
Nieuwsbrief

Contact

+31(0)65 422 18 04
Klik voor email

Op Twitter

Heeft u het al gehoord? Vanaf 1 juli 2019 geldt de Informatieplicht Energiebesparing. Verbruikt uw bedrijf jaarlijks meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas? Dan bent u verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen. Deze energiebesparingsplicht bestond al. Daar is dit jaar een informatieplicht bij gekomen. U bent wettelijk verplicht vóór 1 juli 2019 uw genomen energiebesparende maatregelen te rapporteren in het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Vanaf 1 juli 20...

Op LinkedIn

Het kabinet zal zijn klimaatdoelstellingen niet halen, zo blijkt uit berekeningen die het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) vandaag heeft gepubliceerd. Om de voor 2030 beoogde CO2-reductie alsnog te realiseren, worden aanvullende maatregelen getroffen. Zo worden enkele tientallen miljoenen euro’s extra gereserveerd voor het subsidiëren van ‘groene maatregelen’.  Zo moet de plaatsing van zonnepanelen op daken van woningen, scholen en overheidsgebouwen worden versneld, en komt er nog ...