25-05-2018
WBSO subsidie al 25 jaar beschikbaar

In mei 1994 is de subsidieregeling WBSO gestart. Via deze regeling kunt u uw innovatiekosten aanzienlijk verlagen.

Kort na de introductie van deze subsidieregeling werd ik (destijds werkte ik nog in de rol van accountant) door een klant gevraagd : Hoe zit dat met die subsidie? Weet jij hoe dat werkt? Mijn antwoord was:NEE. Zou je dat voor ons willen uitzoeken was de reactie van de klant. Ik ben ermee aan de slag gegaan. Zonder internet op zoek naar informatie e.d.
Via een diskette moest een aanvraag worden ingediend bij Senter (nu RvO); die aanvraag ging helemaal fout. Vanuit Zwolle werd ik telefonisch ingefluisterd hoe het wel moest  en wat met de diverse vraagstelling werd bedoeld.
Met vallen en opstaan kwam de allereerste WBSO beschikking binnen. Voor de betreffende klant, een machinefabriek, zijn door mij nadien nog vele succesvolle aanvragen ingediend. Ik kreeg de smaak goed te pakken en ging aanvragen indienen voor de ene naar de andere klant. Tot op de dag van vandaag.

Sjef Leijs
Nieuwsbrief

Contact

+31(0)65 422 18 04
Klik voor email

Op Twitter

Het doel van de WBSO is het stimuleren van speur- en ontwikkelingswerk (S&O) in het bedrijfsleven. WBSO is beschikbaar voor productontwikkeling, maar ook de ontwikkeling van productieprocessen, programmatuur en voor het uitvoeren van technisch-wetenschappelijk onderzoek.  De WBSO compenseert een deel van de loonkosten en overige kosten en uitgaven voor S&O. Dit door middel van een vermindering van de af te dragen loonbelasting en premie volksverzekeringen dan wel door middel van een verhoging ...

Op LinkedIn

 CrossRoads2 Sustainable Energy weer open Voor wie is de subsidie? Subsidie kan worden aangevraagd door bedrijven met goede, innovatieve en technisch haalbare projectideeën gericht op koolstofarme technologieën, die grensoverschrijdend samenwerken met andere bedrijven. Een samenwerkingsverband bestaat uit minimaal één Vlaamse kmo en minimaal één Zuid-Nederlandse mkb-onderneming binnen de volgende topsectoren: High tech systemen (met als onderdelen binnen deze sector onder andere Energies...